UPSSS! JavaScript nie działa sprawdź ustawienia przeglądarki

Logowanie Rejestracja
W związku z zaistniałą sytuacją dotyczącą epidemii koronawirusa - firma kurierska InPost rekomenduje zamawianie przesyłek do paczkomatów. W związku z czym od dzisiaj 16-03-2020 (do odwołania) w księgarni nie jest dostępna płatność przy odbiorze. Przepraszamy za kłopoty i życzymy zdrowia.
Katalog książek :: Przetwórstwo rolno-spożywcze, gastronomia
Sortowanie:
Strona: [1] / 1
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem część 1Autorka podaje w podstawowe przepisy sanitarno-higieniczne obowiązujące w zakładach żywienia zbiorowego oraz przepisy i normy obowiązujące w gospodarce żywnościowej.
32,00 zł
Dostępność

przechowalnia
Obsługa konsumenta. Część 2Książka jest przeznaczona dla uczniów szkół gastronomicznych i hotelarskich, kształcących w zawodach: kelner i kelner bufetowy, kucharz, technik żywienia i gospodarstwa domowego. Część druga zawiera wiadomości na temat zasad przygotowywania potraw przez kelnera w obecności konsumenta, omówiono techniki podawania gorących i zimnych napojów bezalkoholowych oraz napojów alkoholowych.
33,50 zł

przechowalnia
Obsługa konsumenta. Część 1Książka jest przeznaczona dla uczniów szkół gastronomicznych i hotelarskich, kształcących w zawodach: kelner i kelner bufetowy, kucharz, technik żywienia i gospodarstwa domowego. Podano w niej podstawowe wiadomości na temat zakładów gastronomicznych - ich rodzajów, funkcjonowania, wyposażenia, zakresu świadczonych usług, rodzajów stanowisk oraz systemów obsługi.
32,00 zł

przechowalnia
Wyposażenie techniczne zakładów gastronomicznych. Podręcznik dla zawodu kucharz małej gastronomii w zasadniczej szkole zawodowejPodręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową Kształcenia w zawodzie kucharz małej gastronomii. Treści podręcznika obejmują następujące działy: instalacje elektryczne, wodno-kanalizacyjne oraz wentylacyjne; materiały konstrukcyjne stosowane w urządzeniach gastronomicznych; maszyny i urządzenia do obróbki wstępnej surowców; aparatura grzejna; aparatura chłodnicza; maszyny do mycia naczyń; transport wewnętrzny w zakładzie.
Wydawnictwo: Wydawnictwo REA
38,00 zł
Dostępność: brak - zapytaj

przechowalnia
Obsługa klienta. Elementy towaroznawstwaPodręcznik jest przeznaczony dla uczniów liceum profilowanego o profilu usługowo-gospodarczym do bloku tematycznego - Obsługa klienta. Omówiono w nim system klasyfikacji towarów i usług oraz sposoby dobierania towaru do odpowiedniej grupy, podano zasady korzystania z norm. Przedstawiono właściwości towarów w aspekcie czynników wpływających na ich jakość oraz metody badania jakości towarów.
21,50 zł

przechowalnia
Kucharz małej gastronomii. Wyposażenie techniczne zakładów. Podręcznik dla zasadniczej szkoły zawodowejObejmuje zagadnienia w podziale na następujące tematy: instalacje elektryczne, wodno-kanalizacyjne oraz wentylacyjne, materiały konstrukcyjne w urządzeniach gastronomicznych, maszyny i urządzenia do obróbki wstępnej surowców, aparatura grzejna, aparatura chłodnicza, maszyny do mycia naczyń, transport wewnętrzny w zakładzie, urządzenia do sporządzania i ekspedycji napojów, wyposażenie uzupełniające oraz projektowanie zakładów gastronomicznych.
29,00 zł
Dostępność: brak - zapytaj

przechowalnia
Towaroznawstwo wyrobów nieżywnościowychPodręcznik zawiera wiadomości zgodne z podstawą programową kształcenia w zawodzie technik handlowiec na poziomie technikum i szkoły policealnej. Omówiono w nim wyroby ceramiczne, wybrane materiały budowlane, szkło i wyroby szklane, wybrane artykuły elektrotechniczne, zmechanizowany sprzęt gospodarstwa domowego, papier i wyroby papiernicze, surowce przemysłu włókienniczego, wyroby odzieżowe, obuwie, środki piorące i wybrane artykuły chemii gospodarczej, artykuły kosmetyczno-perfumeryjne oraz gumę
31,00 zł
Dostępność: brak - zapytaj

przechowalnia
Technologia gastronomiczna z obsługą gości. Zeszyt ćwiczeń cz.3Zestaw trech zeszytów, w których ujęte są zagadnienia dotyczace materiału objętego całym cyklem nauczania. Dla nauczyciela jest to instrument badania stopnia opanowania wiedzy przez ucznia oraz umiejętności samodzielnego myślenia, kojarzenia faktów i wykorzystania zdobytej wiedzy. Zeszyty te mają na celu ułatwić nauczycielom przeprowadzenie lekcji powtórzeniowych i podsumowujących materiał. Są tu ćwiczenia o różnym stopniu trudności, a więc możliwe jest również stopniowanie oceny.
Wydawnictwo: Wydawnictwo REA
7,00 zł
Dostępność: brak - zapytaj

przechowalnia
Kucharz małej gastronomii. Podstawy żywienia człowiekaOmówiono w nim składniki odżywcze i ich rolę w organizmie człowieka, gospodarkę wodną i energetyczną organizmu oraz przemiany składników pokarmowych w organizmie. Zaprezentowano normy żywienia i wyżywienia, omówiono ich realizację w praktyce. Wyjaśniono zasady poprawnego planowania wyżywienia różnych grup ludności, zasady żywienia dietetycznego oraz zwyczaje żywieniowe i najnowsze osiągnięcia w dziedzinie żywności i żywienia.
25,00 zł
Dostępność: brak - zapytaj

przechowalnia
Surowce i technologia żywności. Część 2Książka jest przeznaczona dla uczniów klas technikum, zawód: technik technologii żywności. Przedstawiono w niej warunki magazynowania surowców roślinnych i zwierzęcych oraz zmiany zachodzące w nich podczas magazynowania. Zamieszczono informacje na temat procesów występujących w technologii żywności oraz poszczególnych metod utrwalania i konserwowania, a także opisano niektóre ciągi technologiczne w przemyśle spożywczym. Scharakteryzowano również różne rodzaje opakowań.
21,30 zł
Dostępność: brak - zapytaj

przechowalnia
Strona: [1] / 1
Księgarnia Techniczna zamieszcza w ofercie głównie podręczniki akademickie oraz książki techniczne przede wszystkim z dziedzin takich jak mechanika techniczna, podstawy konstrukcji, technologia gastronomiczna. Główne wydawnictwa w ofercie to Politechnika Warszawska, Politechnika Wrocławska, Politechnika Świętokrzyska oraz POLSL.
Wszelkie sugestie odnośnie zapotrzebowania na określone książki techniczne i podręczniki akademickie prosimy zgłaszać poprzez email podany w zakładce Kontakt
Księgarnia Techniczna - XML Sitemap
©Księgarnia Techniczna. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved

Wykonanie: inż. Agnieszka Kamińska