UPSSS! JavaScript nie działa sprawdź ustawienia przeglądarki

Logowanie Rejestracja

Informacje o produkcie

Biochemia. Przewodnik do ćwiczeń


Biochemia. Przewodnik do ćwiczeń
  Cena:

Ilość

przechowalnia

18,00 zł

Dostępność: jest w magazynie sklepu
Dostępna ilość: 1
Autor: Dziuba Jerzy
Najniższy koszt wysyłki to tylko 13,00 zł

Najedź aby zobaczyć wszystkie koszty wysyłki

Specyfikacja książki
Ilość stron
115
Okładka
miękka
Format
150 x 210 [mm]
Rok wydania
2012
Język
polski
ISBN
978-83-7299-473-8
  Cena:

Ilość

przechowalnia

18,00 zł

Obecnie student ma coraz większe możliwości realizowania indywidualnego, optymalnie dostosowanego do potrzeb, programu studiów. W tym celu oddano do rąk studentów podręcznik Biochemia żywności - ćwiczenia i metody (J. Dziuba, H. Kostyra - 1992), skrypt Biochemia - wykład monograficzny (J. Dziuba - 1998) oraz Przewodnik do ćwiczeń laboratoryjnych (J. Dziuba - 1998). 
Zawarte w nich treści dotyczą całości aktualnie realizowanego programu. Wszystkie te pozycje o charakterze komplementarnym mają zachęcić studentów do czynnego uczestnictwa w procesie nauczania, a tym samym ułatwić zdobywanie i gruntowniejsze opanowanie wiedzy biochemicznej. Ponadto mają im umożliwić nabywanie i doskonalenie umiejętności problemowego i krytycznego myślenia metodą samokształcenia. 
 
Spis treści:

Od autora 
 
Ćwiczenie 1. Chromatograficzny rozdział aminokwasów techniką Matthiasa 
Ćwiczenie 2. Rozdział aminokwasów metodą chromatografii cienkowarstwowej według Bielskiego i Turnera 
Ćwiczenie 3. Kolorymetryczne oznaczanie aminokwasów metodą ninhydrynową 
Ćwiczenie 4. Odsalanie białek na kolumnie z żelem Sephadex G-25 (coarse) 
Ćwiczenie 5. Rozdział białek serwatkowych metodą niskonapięciowej elektroforezy bibułowej 
Ćwiczenie 6. Rola grup funkcyjnych kazeiny w kształtowaniu niektórych właściwości fizykochemicznych 
Ćwiczenie 7. Oznaczanie karotenu 
Ćwiczenie 8. Izolowanie i oznaczanie aktywności preparatu ureazy 
Ćwiczenie 9. Zajęcia seminaryjne dotyczące metod izolowania i oczyszczania enzymów 
Ćwiczenie 10. Izolowanie ?-fruktofuranozydazy z drożdży piekarniczych 
Ćwiczenie 11. Wyznaczanie aktywności ?- i ?-amylazy 
Ćwiczenie 12. Oznaczanie aktywności lipazy metodą Cherry i Crandalla 
Ćwiczenie 13. Oznaczanie aktywności peroksydazy 
Ćwiczenie 14. Specyficzność działania trypsyny i chymozyny na kazeinę micelarną 
Ćwiczenie 15. Wyznaczanie stałych kinetycznych reakcji hydrolizy białek soi przez pepsynę i papainę 
Ćwiczenie 16. Wyznaczanie profilu potencjalnej aktywności biologicznej białek roślinnych i zwierzęcych 
 
Zaliczenie ćwiczeń

  Cena:

Ilość

przechowalnia

18,00 zł

Inni klienci kupujący ten produkt zakupili również
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Twoje pytanie:
Przepisz kod:
weryfikator
Księgarnia Techniczna zamieszcza w ofercie głównie podręczniki akademickie oraz książki techniczne przede wszystkim z dziedzin takich jak mechanika techniczna, podstawy konstrukcji, technologia gastronomiczna. Główne wydawnictwa w ofercie to Politechnika Warszawska, Politechnika Wrocławska, Politechnika Świętokrzyska oraz POLSL
Księgarnia Techniczna - XML Sitemap
©Sprzedaż Książek. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved

Wykonanie: inż. Agnieszka Kamińska