UPSSS! JavaScript nie działa sprawdź ustawienia przeglądarki

Menu
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Przechowalnia
Brak produktów w przechowalni
KOSZTY WYSYŁKI
  • Przedpłata na konto kurier InPost: 13 zł
  • Płatne kurierowi przy odbiorze kurier InPost: 19 zł
  • InPost Paczkomaty: 12 zł
  • Przedpłata na konto kurier DHL: 16 zł
  • Szczegóły dotyczące wysyłki
Logowanie || Rejestracja

Informacje o produkcie

Mikrokapsułkowanie oleju z nasion amarantusa w mikrożelowanych matrycach białkowo-sacharydowych (ROZPRAWY I MONOGRAFIE 207) NOWOŚĆ!


  Cena:

Ilość

przechowalnia

22,00 zł

Dostępność: jest w magazynie sklepu
Dostępna ilość: 1
Najniższy koszt wysyłki to tylko 12,00 zł

Najedź aby zobaczyć pozostałe koszty wysyłki

Specyfikacja książki
Ilość stron
94
Okładka
miękka
Format
B5
Rok wydania
2019
Język
polski
ISBN/ISSN
978-83-8100-179-3numer ISBN
  Cena:

Ilość

przechowalnia

22,00 zł

Podjęto badania mające na celu zweryfikowanie hipotezy, że modyfikacja układu białkowo – sacharydowego poprzez reakcję glikozylacji  przebiegającej przy jednoczesnym ścinaniu może doprowadzić do tworzenia się mikrożelu zdolnego do stabilizacji emulsji, będącej pośrednim etapem mikrokapsułkowania oleju z nasion amarantusa metodą suszenia rozpryskowego.


Spis treści:

Terminy i akronimy stosowane w tekście

1. Wstęp

2. Przegląd literatury
2.1. Mikrokapsułkowanie jako sposób formatowania struktury bioaktywnych składników żywnościowych
2.1.1. Mikrostruktura
2.1.2. Składniki biologiczne aktywne
2.1.3. Mikrokapsułkowanie
2.2. Emulsja jako dyspersja materiału rdzenia w procesie mikrokapsułkowania metodą suszenia rozpryskowego
2.3. Emulgatory jako czynniki kształtujące strukturę emulsji
2.4. Reakcja Maillarda jako sposób modyfikacji białek stosowanych w procesach technologicznych
2.5. Białka serwetkowe i mikrożele

3. Cel pracy i hipoteza robocza

4. Materiały i metodyka
4.1. Materiał badawczy zastosowany do wytwarzanie mikrokapsułek
4.2. Plan części doświadczalnej
4.2.1. Obróbka termiczno – mechaniczna (glikozylacja) fazy wodnej do procesu emulgowania oleju z nasion amarantusa
4.2.2. Optymalizacja składu emulsji oleju z nasion amarantusa
4.2.3. Proces kapsułkowania metodą suszenia rozpryskowego
4.3. Część analityczna
4.3.1. Pomiar lepkości badanych emulsji
4.3.2. Pomiary stabilności emulsji
4.3.3. Analiza wielkości mikrocząstek fazy rozproszonej mikrokapsułek
4.3.4. Wizualna ocena badanych emulsji
4.3.5. Charakterystyka mikrokapsułek oleju z nasion amarantusa
4.3.6. Stopień zamknięcia oleju z nasion amarantusa
4.3.7. Ocena zdolności płynięcia proszków
4.3.8. Ocena porowatości proszków
4.3.9. Wizualna ocena struktury mikrokapsułek
4.3.10. Metody obliczeniowe

5. Wyniki i ich analiza
5.1. Struktura wodnych dyspozycji składników matrycy mikrokapsułek
5.2. Dobór składu emulsji oleju z nasion amarantusa
5.3. Proces mikrokapsułkowania i charakterystyka mikrokapsułek oleju z nasion amarantusa otrzymywanych w różnych matrycach białkowo – sacharydowych 
5.3.1. Charakterystyka emulsji z oleju z nasion amarantusa przed suszeniem rozpryskowym
5.3.2. Charakterystyka procesu mikrokapsułkowania oleju z nasion amarantusa w matrycach WPC – sacharyd

6. Dyskusja wyników i podsumowanie

7. Wnioski

8. Literatura

Streszczenie
Abstract
  Cena:

Ilość

przechowalnia

22,00 zł

Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Twoje pytanie:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Księgarnia Techniczna zamieszcza w ofercie głównie podręczniki akademickie oraz książki techniczne przede wszystkim z dziedzin takich jak mechanika techniczna, podstawy konstrukcji, technologia gastronomiczna. Główne wydawnictwa w ofercie to Politechnika Warszawska, Politechnika Wrocławska, Politechnika Świętokrzyska oraz POLSL.
Wszelkie sugestie odnośnie zapotrzebowania na określone książki techniczne i podręczniki akademickie prosimy zgłaszać poprzez email podany w zakładce Kontakt
Księgarnia Techniczna - XML Sitemap
©Księgarnia Techniczna. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved

Wykonanie: inż. Agnieszka Kamińska