Księgarnia Techniczna | Podręczniki akademickie | Książki techniczne
Księgarnia Techniczna
  • Nauka
  • Edukacja
  • Technika
serdecznie zaprasza specjalistów po

książki techniczne

a także studentów - oferujemy

podręczniki akademickie
Sprzedajemy książki jako księgarnia wysyłkowa oraz w tradycyjnej księgarni
Księgarnia Techniczna | Podręczniki akademickie| Książki techniczne (0)
Katalog » INNE
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Informacje o produkcie:
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
Studia nad wartością technologiczną buraka cukrowego i jakością cukru w aspekcie wykorzystania w uprawie pofermentu z biogazowni (ROZPRAWY I MONOGARFIE 206) NOWOŚĆ!
Dostępność: jest w magazynie sklepu
Dostępna ilość: 1
Autor
Specyfikacja książki
Ilość stron
152
Okładka
miękka
Format
B5
Rok wydania
2019
Język
polski
ISBN/ISSN
978-83-8100-178-6

Najniższy koszt wysyłki to tylko 13,00 zł
  Cena:

Ilość

przechowalnia

25,60 zł

Celem pracy były studia nad procesem produkcji cukru z wykorzystaniem wskaźników wartości technologicznej korzeni buraka cukrowego, w których produkcji kompleksowo zagospodarowano nadmierne ilości wysłodków buraczanych w postaci pozostałości pofermentacyjnej po ich zbiogazowaniu.

Spis treści:

Spis stosowanych skrótów

Wstęp

1. Przegląd piśmiennictwa
1.1. Cukier jako produkt spożywczy
1.2. Charakterystyka procesu technologicznego produkcji cukru z buraka cukrowego
1.3. Produkty uboczne procesu produkcji cukru
1.4. Jakość chemiczna buraka cukrowego jako surowca do produkcji cukru
1.5. Ocena wartości technologicznej buraka cukrowego
1.6. Podstawy prawne określające jakość handlową cukru w Polsce

2. Cel pracy i hipotezy badawcze

3. Materiały i metody badań
3.1. Materiały i przebieg badań
3.2. Procedury badawcze
3.2.1. Procedury badawcze jakości korzeni buraka cukrowego
3.2.2. Procedury badawcze jakości cukru
3.2.3. Procedury badawcze jakości melasy
3.2.4. Procedury badawcze jakości pozostałości pofermentacyjnej

4. Wyniki badań i ich omówienie
4.1. Charakterystyka pozostałości pofermentacyjnej z biogazowi ni wysłodków buraczanych stosowanych w uprawie buraka cukrowego
4.2. Ocena wyników doświadczeń z plantacji mikrotechnicznej
4.2.1. Jakość chemiczna korzeni buraka cukrowego z plantacji mikrotechnicznej
4.2.2. Wartość technologiczna korzeni buraka cukrowego z plantacji mikrotechnicznej
4.3. Ocena wyników doświadczeń z plantacji przemysłowej
4.3.1. Jakość chemiczna korzeni buraka cukrowego z plantacji mikrotechnicznej
4.3.2. Wartość technologiczna korzeni buraka cukrowego z plantacji przemysłowej
4.3.3. Jakość chemiczna cukru z korzeni buraka cukrowego z plantacji przemysłowej
4.3.4. Jakość cukru z korzeni buraka cukrowego z plantacji przemysłowej w aspekcie uregulowań prawnych krajowych i unijnych
4.3.5. Jakość melasy z korzeni buraka cukrowego z plantacji przemysłowej
4.3.6. Technologiczny plon korzeni buraka cukrowego z plantacji przemysłowej

5. Podsumowanie i dyskusja wyników badań

Wnioski
Piśmiennictwo
Akty prawne
Streszczenie
Abstract
Galeria
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Twoje pytanie:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator

Księgarnia Techniczna zamieszcza w ofercie głównie podręczniki akademickie oraz książki techniczne przede wszystkim z dziedzin takich jak mechanika techniczna, podstawy konstrukcji, technologia gastronomiczna. Główne wydawnictwa w ofercie to Politechnika Warszawska, Politechnika Wrocławska, Politechnika Świętokrzyska oraz POLSL.
Wszelkie sugestie odnośnie zapotrzebowania na określone książki techniczne i podręczniki akademickie prosimy zgłaszać poprzez email podany w zakładce Kontakt


Księgarnia Techniczna - XML Sitemap


Aktualna Data: 2019-09-19 15:12
© Księgarnia Techniczna. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.