UPSSS! JavaScript nie działa sprawdź ustawienia przeglądarki

Menu
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Przechowalnia
Brak produktów w przechowalni
KOSZTY WYSYŁKI
  • Przedpłata na konto kurier InPost: 13 zł
  • Płatne kurierowi przy odbiorze kurier InPost: 19 zł
  • InPost Paczkomaty: 12 zł
  • Przedpłata na konto kurier DHL: 16 zł
  • Szczegóły dotyczące wysyłki
Logowanie || Rejestracja

Informacje o produkcie

Studia nad wartością technologiczną buraka cukrowego i jakością cukru w aspekcie wykorzystania w uprawie pofermentu z biogazowni (ROZPRAWY I MONOGARFIE 206) NOWOŚĆ!


  Cena:

Ilość

przechowalnia

25,60 zł

Dostępność: jest w magazynie sklepu
Dostępna ilość: 1
Najniższy koszt wysyłki to tylko 12,00 zł

Najedź aby zobaczyć pozostałe koszty wysyłki

Specyfikacja książki
Ilość stron
152
Okładka
miękka
Format
B5
Rok wydania
2019
Język
polski
ISBN/ISSN
978-83-8100-178-6
  Cena:

Ilość

przechowalnia

25,60 zł

Celem pracy były studia nad procesem produkcji cukru z wykorzystaniem wskaźników wartości technologicznej korzeni buraka cukrowego, w których produkcji kompleksowo zagospodarowano nadmierne ilości wysłodków buraczanych w postaci pozostałości pofermentacyjnej po ich zbiogazowaniu.

Spis treści:

Spis stosowanych skrótów

Wstęp

1. Przegląd piśmiennictwa
1.1. Cukier jako produkt spożywczy
1.2. Charakterystyka procesu technologicznego produkcji cukru z buraka cukrowego
1.3. Produkty uboczne procesu produkcji cukru
1.4. Jakość chemiczna buraka cukrowego jako surowca do produkcji cukru
1.5. Ocena wartości technologicznej buraka cukrowego
1.6. Podstawy prawne określające jakość handlową cukru w Polsce

2. Cel pracy i hipotezy badawcze

3. Materiały i metody badań
3.1. Materiały i przebieg badań
3.2. Procedury badawcze
3.2.1. Procedury badawcze jakości korzeni buraka cukrowego
3.2.2. Procedury badawcze jakości cukru
3.2.3. Procedury badawcze jakości melasy
3.2.4. Procedury badawcze jakości pozostałości pofermentacyjnej

4. Wyniki badań i ich omówienie
4.1. Charakterystyka pozostałości pofermentacyjnej z biogazowi ni wysłodków buraczanych stosowanych w uprawie buraka cukrowego
4.2. Ocena wyników doświadczeń z plantacji mikrotechnicznej
4.2.1. Jakość chemiczna korzeni buraka cukrowego z plantacji mikrotechnicznej
4.2.2. Wartość technologiczna korzeni buraka cukrowego z plantacji mikrotechnicznej
4.3. Ocena wyników doświadczeń z plantacji przemysłowej
4.3.1. Jakość chemiczna korzeni buraka cukrowego z plantacji mikrotechnicznej
4.3.2. Wartość technologiczna korzeni buraka cukrowego z plantacji przemysłowej
4.3.3. Jakość chemiczna cukru z korzeni buraka cukrowego z plantacji przemysłowej
4.3.4. Jakość cukru z korzeni buraka cukrowego z plantacji przemysłowej w aspekcie uregulowań prawnych krajowych i unijnych
4.3.5. Jakość melasy z korzeni buraka cukrowego z plantacji przemysłowej
4.3.6. Technologiczny plon korzeni buraka cukrowego z plantacji przemysłowej

5. Podsumowanie i dyskusja wyników badań

Wnioski
Piśmiennictwo
Akty prawne
Streszczenie
Abstract
  Cena:

Ilość

przechowalnia

25,60 zł

Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Twoje pytanie:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Księgarnia Techniczna zamieszcza w ofercie głównie podręczniki akademickie oraz książki techniczne przede wszystkim z dziedzin takich jak mechanika techniczna, podstawy konstrukcji, technologia gastronomiczna. Główne wydawnictwa w ofercie to Politechnika Warszawska, Politechnika Wrocławska, Politechnika Świętokrzyska oraz POLSL.
Wszelkie sugestie odnośnie zapotrzebowania na określone książki techniczne i podręczniki akademickie prosimy zgłaszać poprzez email podany w zakładce Kontakt
Księgarnia Techniczna - XML Sitemap
©Księgarnia Techniczna. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved

Wykonanie: inż. Agnieszka Kamińska