UPSSS! JavaScript nie działa sprawdź ustawienia przeglądarki

Menu
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Przechowalnia
Brak produktów w przechowalni
KOSZTY WYSYŁKI
  • Przedpłata na konto kurier InPost: 13 zł
  • Płatne kurierowi przy odbiorze kurier InPost: 19 zł
  • InPost Paczkomaty: 12 zł
  • Przedpłata na konto kurier DHL: 16 zł
  • Szczegóły dotyczące wysyłki
Logowanie || Rejestracja

Informacje o produkcie

Metody identyfikacji odorotwórczych gazów emitowanych z obiektów przemysłowych


  Cena:

przechowalnia

20,00 zł

Dostępność: brak - zapytaj
Najniższy koszt wysyłki to tylko 12,00 zł

Najedź aby zobaczyć pozostałe koszty wysyłki

Specyfikacja książki
Ilość stron
90
Okładka
miękka
Format
B5
Rok wydania
2011
Język
polski
  Cena:

przechowalnia

20,00 zł

W pracy zaproponowano i przedstawiono metodykę badań mających na celu identyfikację grupy przemysłowych źródeł emisji odorów wraz z oceną ich zapachowego oddziaływania na ludzi. Zaproponowano metodologię identyfikacji przemysłowych źródeł emisji odorów pod względem ilościowym, przestrzennym oraz jakościowym. Przeprowadzono analizę metod identyfikacji źródeł emisji odorów w zależności od typu źródła emisji oraz metod zmierzających do oceny uciążliwości zapachowej. Uzupełnieniem do przeprowadzonych analiz i rozważań są wyniki badań olfaktometrycznych, terenowych oraz modelowych, na podstawie których określono zakres stosowalności wybranych metod w ocenie zapachowej przemysłowych źródeł emisji.

SPIS TREŚCI:


1. Wstęp

2. Cechy zapachu
2.1. Percepcja zapachów
2.2. Czynniki decydujące o wpływie odorów na organizm ludzki i otoczenie
2.3. Uciążliwość zapachowa
2.4. Stężenie zapachu
2.5. Intensywność zapachu
2.6. Jakość hedoniczna

3. Identyfikacja obiektów przemysłowych będących potencjalnym źródłem emisji odorów
3.1. Metody ilościowej identyfikacji przemysłowych źródeł emisji odorów
3.1.1. Analiza skarg ludności
3.1.2. Analiza danych Głównego Urzędu Statystycznego
3.2. Przestrzenna identyfikacja przemysłowych źródeł emisji odorów
3.3. Jakościowa identyfikacja przemysłowych źródeł emisji odorów
3.3.1. Produkcja wyrobów mięsnych
3.3.2. Przetwórstwo ryb i rybich odpadów
3.3.3. Produkcja olejów roślinnych
3.3.4. Produkcja piwa
3.3.5. Destylowanie, rektyfikowanie i mieszanie alkoholi
3.3.6. Produkcja win gronowych
3.3.7. Produkcja soków z owoców i warzyw oraz pozostałe przetwarzanie i konserwowanie owoców i warzyw
3.3.8. Produkcja cukru
3.3.9. Produkcja mleka i wyrób serów
3.3.10. Produkcja wyrobów tytoniowych 
3.3.11. Produkcja skór
3.3.13. Produkcja kakao
3.3.14. Przetwórstwo herbaty i kawy
3.3.15. Produkcja sucharów i herbatników, produkcja konserwowanych wyrobów ciastkarskich i ciastek
3.3.16. Produkcja przypraw

4. Metody zapachowej oceny przemysłowych źródeł emisji odorów
4.1. Metody poboru próbek
4.1.1. Pobór próbek ze źródeł punktowych
4.1.2. Pobór próbek ze źródeł powierzchniowych
4.1.3. Pobór próbek ze źródeł objętościowych
4.2. Metody identyfikacji odorów u źródła emisji

4.3. Określenie emisji zapachu ze źródła przemysłowego
4.4. Badania modelowe
4.5. Pomiary terenowe
4.5.1. Badania ankietowe
4.5.2. Badania terenowe

Podsumowanie 
Literatura
Streszczenie w języku angielskim
  Cena:

przechowalnia

20,00 zł

Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Twoje pytanie:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Księgarnia Techniczna zamieszcza w ofercie głównie podręczniki akademickie oraz książki techniczne przede wszystkim z dziedzin takich jak mechanika techniczna, podstawy konstrukcji, technologia gastronomiczna. Główne wydawnictwa w ofercie to Politechnika Warszawska, Politechnika Wrocławska, Politechnika Świętokrzyska oraz POLSL.
Wszelkie sugestie odnośnie zapotrzebowania na określone książki techniczne i podręczniki akademickie prosimy zgłaszać poprzez email podany w zakładce Kontakt
Księgarnia Techniczna - XML Sitemap
©Księgarnia Techniczna. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved

Wykonanie: inż. Agnieszka Kamińska