Księgarnia Techniczna | Podręczniki akademickie | Książki techniczne
Księgarnia Techniczna
  • Nauka
  • Edukacja
  • Technika
serdecznie zaprasza specjalistów po

książki techniczne

a także studentów - oferujemy

podręczniki akademickie
Sprzedajemy książki jako księgarnia wysyłkowa oraz w tradycyjnej księgarni
Księgarnia Techniczna | Podręczniki akademickie| Książki techniczne (0)
Katalog » INŻYNIERIA ŚRODOWISKA
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Informacje o produkcie:
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
Metody identyfikacji odorotwórczych gazów emitowanych z obiektów przemysłowych
Dostępność: brak - zapytaj
Autor
Specyfikacja książki
Ilość stron
90
Okładka
miękka
Format
B5
Rok wydania
2011
Język
polski

Najniższy koszt wysyłki to tylko 12,00 zł
  Cena:

przechowalnia

20,00 zł

W pracy zaproponowano i przedstawiono metodykę badań mających na celu identyfikację grupy przemysłowych źródeł emisji odorów wraz z oceną ich zapachowego oddziaływania na ludzi. Zaproponowano metodologię identyfikacji przemysłowych źródeł emisji odorów pod względem ilościowym, przestrzennym oraz jakościowym. Przeprowadzono analizę metod identyfikacji źródeł emisji odorów w zależności od typu źródła emisji oraz metod zmierzających do oceny uciążliwości zapachowej. Uzupełnieniem do przeprowadzonych analiz i rozważań są wyniki badań olfaktometrycznych, terenowych oraz modelowych, na podstawie których określono zakres stosowalności wybranych metod w ocenie zapachowej przemysłowych źródeł emisji.

SPIS TREŚCI:


1. Wstęp

2. Cechy zapachu
2.1. Percepcja zapachów
2.2. Czynniki decydujące o wpływie odorów na organizm ludzki i otoczenie
2.3. Uciążliwość zapachowa
2.4. Stężenie zapachu
2.5. Intensywność zapachu
2.6. Jakość hedoniczna

3. Identyfikacja obiektów przemysłowych będących potencjalnym źródłem emisji odorów
3.1. Metody ilościowej identyfikacji przemysłowych źródeł emisji odorów
3.1.1. Analiza skarg ludności
3.1.2. Analiza danych Głównego Urzędu Statystycznego
3.2. Przestrzenna identyfikacja przemysłowych źródeł emisji odorów
3.3. Jakościowa identyfikacja przemysłowych źródeł emisji odorów
3.3.1. Produkcja wyrobów mięsnych
3.3.2. Przetwórstwo ryb i rybich odpadów
3.3.3. Produkcja olejów roślinnych
3.3.4. Produkcja piwa
3.3.5. Destylowanie, rektyfikowanie i mieszanie alkoholi
3.3.6. Produkcja win gronowych
3.3.7. Produkcja soków z owoców i warzyw oraz pozostałe przetwarzanie i konserwowanie owoców i warzyw
3.3.8. Produkcja cukru
3.3.9. Produkcja mleka i wyrób serów
3.3.10. Produkcja wyrobów tytoniowych 
3.3.11. Produkcja skór
3.3.13. Produkcja kakao
3.3.14. Przetwórstwo herbaty i kawy
3.3.15. Produkcja sucharów i herbatników, produkcja konserwowanych wyrobów ciastkarskich i ciastek
3.3.16. Produkcja przypraw

4. Metody zapachowej oceny przemysłowych źródeł emisji odorów
4.1. Metody poboru próbek
4.1.1. Pobór próbek ze źródeł punktowych
4.1.2. Pobór próbek ze źródeł powierzchniowych
4.1.3. Pobór próbek ze źródeł objętościowych
4.2. Metody identyfikacji odorów u źródła emisji

4.3. Określenie emisji zapachu ze źródła przemysłowego
4.4. Badania modelowe
4.5. Pomiary terenowe
4.5.1. Badania ankietowe
4.5.2. Badania terenowe

Podsumowanie 
Literatura
Streszczenie w języku angielskim
Galeria
Inni klienci kupujący ten produkt zakupili również
Nowakowski Tomasz
Publikacja jest prawno ? metodycznym podręcznikiem sporządzania raportów o oddziaływaniu na środowisko przedsięwzięć z zakresu gospodarki ściekowej. W książce przedstawiono podstawowe regulacje prawne dotyczące sporządzania takich raportów, a zwłaszcza omówiono prawne wymagania jakie musi spełnić poprawnie sporządzony raport. Publikacja zawiera niezbędny zakres poszczególnych części raportu oraz ogólną metodykę dokonywania takiej oceny. Książka została napisana w oparciu o kilkunastoletnie doświ
Kuczyński Tadeusz
Azot stanowi składnik cząsteczek białek i kwasów nukleinowych, a w efekcie wszystkich żywych organizmów. Jego obieg jest jednym z podstawowych, zachodzących na Ziemi cykli biogeochemicznych. Występujące w przyrodzie formy azotu są na ogół bardzo stabilne i praktycznie nie wchodzą w reakcje z innymi pierwiastkami, czy związkami chemicznymi. Tylko nieznaczna jego część, w wyniku dostarczenia energii zewnętrznej, przechodzi w formy bardziej aktywne, tworząc w połączeniu z węglem, tlenem lub wodorem
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Twoje pytanie:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator

Księgarnia Techniczna zamieszcza w ofercie głównie podręczniki akademickie oraz książki techniczne przede wszystkim z dziedzin takich jak mechanika techniczna, podstawy konstrukcji, technologia gastronomiczna. Główne wydawnictwa w ofercie to Politechnika Warszawska, Politechnika Wrocławska, Politechnika Świętokrzyska oraz POLSL.
Wszelkie sugestie odnośnie zapotrzebowania na określone książki techniczne i podręczniki akademickie prosimy zgłaszać poprzez email podany w zakładce Kontakt


Księgarnia Techniczna - XML Sitemap


Aktualna Data: 2019-08-23 19:37
© Księgarnia Techniczna. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.