UPSSS! JavaScript nie działa sprawdź ustawienia przeglądarki

Menu
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Przechowalnia
Brak produktów w przechowalni
KOSZTY WYSYŁKI
  • Przedpłata na konto kurier InPost: 13 zł
  • Płatne kurierowi przy odbiorze kurier InPost: 19 zł
  • InPost Paczkomaty: 12 zł
  • Przedpłata na konto kurier DHL: 16 zł
  • Szczegóły dotyczące wysyłki
Logowanie || Rejestracja

Informacje o produkcie

Kucharz małej gastronomii. Wyposażenie techniczne zakładów. Podręcznik dla zasadniczej szkoły zawodowej


  Cena:

Ilość

przechowalnia

29,00 zł

Dostępność: jest w magazynie sklepu
Dostępna ilość: 1
Najniższy koszt wysyłki to tylko 12,00 zł

Najedź aby zobaczyć pozostałe koszty wysyłki

Specyfikacja książki
Ilość stron
143
Okładka
miękka
Format
B5
Rok wydania
2013 wydanie II
Język
polski
  Cena:

Ilość

przechowalnia

29,00 zł

Obejmuje zagadnienia w podziale na następujące tematy: instalacje elektryczne, wodno-kanalizacyjne oraz wentylacyjne, materiały konstrukcyjne w urządzeniach gastronomicznych, maszyny i urządzenia do obróbki wstępnej surowców, aparatura grzejna, aparatura chłodnicza, maszyny do mycia naczyń, transport wewnętrzny w zakładzie, urządzenia do sporządzania i ekspedycji napojów, wyposażenie uzupełniające oraz projektowanie zakładów gastronomicznych.

Nr dopuszczenia 04/2005

Spis treści:

1. WSTĘP

2. HIGIENICZNE WŁAŚCIWOŚCI KONSTRUKCJI MASZYN

3. MATERIAŁY KONSTRUKCYJNE URZADZEŃ GASTRONOMICZNYCH

3.1. Materiały konstrukcyjne metalowe
3.2. Materiały konstrukcyjne niemetalowe

4. OPAKOWANIA ŻYWNOŚCI

5. INSTALACJE W ZAKŁADACH GASTRONOMICZNYCH
5.1. Instalacja elektryczna
5.2. Instalacja wodociągowa i kanalizacyjna
5.3. Instalacja wentylacyjna

6. URZĄDZENIA DO MECHANICZNEJ OBRÓBKI ŻYWNOŚCI
6.1. Wiadomości ogólne
6.2. Maszyny do obierania ziemniaków i warzyw korzeniowych
6.3. Maszyny do rozdrabniania warzyw (jarzyniarki)
6.4. Maszyny do rozdrabniania mięsa (wilki)
6.5. Kutry
6.6. Piły do mięsa i kości
6.7. Spulchniacze
6.8. Krajalnice żywności
6.9. Miksery
6.10. Maszyny do zagniatania ciasta (mięsiarki)
6.11. Młynki do mielenia produktów suchych
6.12. Urządzenia do pozyskiwania soku
6.13. Uniwersalne maszyny gastronomiczne

7. APARATY I URZĄDZENIA DO OBRÓBKI CIEPLNEJ ŻYWNOŚCI
7.1. Wymiana ciepła
7.2. Podział i charakterystyka aparatów grzejnych
7.2.1. Piece i piekarniki
7.2.2. Kuchenki mikrofalowe
7.2.3. Aparaty do smażenia
7.2.4. Aparaty do gotowania
7.2.5. Trzony kuchenne
7.3.6. Grzejne urządzenia ekspedycyjne

8. URZADZENIA CHŁODNICZE
8.1. Funkcje procesów chłodzenia i zamrażania
8.2. Zasada działania obiegu chłodniczego
8.3. Elementy automatyki chłodniczej
8.4. Nowe kierunki w rozwoju chłodniczych urządzeń gastronomicznych
8.5. Przegląd chłodniczych urządzeń gastronomicznych
8.5.1. Urządzenia chłodnicze magazynowe
8.5.2. Urządzenia chłodnicze technologiczne
8.5.3. Urządzenia chłodnicze ekspozycyjne

9. MASZYNY DO MYCIA NACZYŃ
9.1. Maszyny do mycia naczyiń o działaniu okresowym
9.2. Tunelowe maszyny do mycia naczyń

10. URZĄDZENIA DO DYSTRYBUCJI NAPOJÓW
10.1. Urządzenia do dystrybucji napojów zimnych
10.2. Urządzenia do przygotowywania i pozyskiwania napojów gorących

11. TRANSPORT WEWNĘTRZNY W ZAKŁADZIE GASTRONOMICZNYM

12. MEBLE GASTRONOMICZNE
13. POMOCNICZY SPRZĘT GASTRONOMICZNY
13.1. Naczynia i narzędzia kuchenne
13.2. Drobny sprzęt produkcyjny
13.3. Drobny sprzęt ekspedycyjny

14. PROJEKTOWANIE TECHNOLOGICZNE ZAKŁADÓW ŻYWIENIA ZBIOROWEGO Z UWZGLĘDNIENIEM HIGIENY
14.1.Charakterystyka działów zakładu gastronomicznego
14.1.1. Dział magazynowy
14.1.2. Dział produkcyjny
14.1.3. Dział ekspedycyjny
14.1.4. Dział konsumencki
14.1.5. Działadministracyjno-socjalny
14.2. Układ funkcjonalny zakładu gastronomicznego
14.3. Organizacja i wyposażenie stanowisk pracy
14.4. Czynniki warunkujące dobór maszyn i urządzeń w zakładach gastronomicznych
14.4. Wymagania techniczno-technologiczne wobec wykończenia wnętrz

LITERATURA
  Cena:

Ilość

przechowalnia

29,00 zł

Inni klienci kupujący ten produkt zakupili również
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Twoje pytanie:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Księgarnia Techniczna zamieszcza w ofercie głównie podręczniki akademickie oraz książki techniczne przede wszystkim z dziedzin takich jak mechanika techniczna, podstawy konstrukcji, technologia gastronomiczna. Główne wydawnictwa w ofercie to Politechnika Warszawska, Politechnika Wrocławska, Politechnika Świętokrzyska oraz POLSL.
Wszelkie sugestie odnośnie zapotrzebowania na określone książki techniczne i podręczniki akademickie prosimy zgłaszać poprzez email podany w zakładce Kontakt
Księgarnia Techniczna - XML Sitemap
©Księgarnia Techniczna. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved

Wykonanie: inż. Agnieszka Kamińska