Księgarnia Techniczna

serdecznie zaprasza specjalistów po

książki techniczne

a także studentów - oferujemy

podręczniki akademickie

Sprzedajemy książki jako księgarnia wysyłkowa oraz w tradycyjnej księgarni
AGNES Agnieszka Kamińska
Sadowa 4, 59-550 Wojcieszów
tel. kom.: 603 430 340
e-mail: ksiazka@ksiazka.edu.pl
Księgarnia Techniczna
Księgarnia Techniczna | Podręczniki akademickie | Książki techniczne
Księgarnia Techniczna | Podręczniki akademickie| Książki techniczne (0)
Katalog » Technikum, Szkoła zawodowa » Przetwórstwo rolno-spożywcze, gastronomia
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Informacje o produkcie:
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
Kucharz małej gastronomii. Wyposażenie techniczne zakładów. Podręcznik dla zasadniczej szkoły zawodowej
Dostępność: jest w magazynie sklepu
Dostępna ilość: 1
Autor
Specyfikacja książki
Ilość stron
143
Okładka
miękka
Format
B5
Rok wydania
2013 wydanie II
Język
polski
  Cena:

Ilość

przechowalnia

29,00 zł

Obejmuje zagadnienia w podziale na następujące tematy: instalacje elektryczne, wodno-kanalizacyjne oraz wentylacyjne, materiały konstrukcyjne w urządzeniach gastronomicznych, maszyny i urządzenia do obróbki wstępnej surowców, aparatura grzejna, aparatura chłodnicza, maszyny do mycia naczyń, transport wewnętrzny w zakładzie, urządzenia do sporządzania i ekspedycji napojów, wyposażenie uzupełniające oraz projektowanie zakładów gastronomicznych.

Nr dopuszczenia 04/2005

Spis treści:

1. WSTĘP

2. HIGIENICZNE WŁAŚCIWOŚCI KONSTRUKCJI MASZYN

3. MATERIAŁY KONSTRUKCYJNE URZADZEŃ GASTRONOMICZNYCH

3.1. Materiały konstrukcyjne metalowe
3.2. Materiały konstrukcyjne niemetalowe

4. OPAKOWANIA ŻYWNOŚCI

5. INSTALACJE W ZAKŁADACH GASTRONOMICZNYCH
5.1. Instalacja elektryczna
5.2. Instalacja wodociągowa i kanalizacyjna
5.3. Instalacja wentylacyjna

6. URZĄDZENIA DO MECHANICZNEJ OBRÓBKI ŻYWNOŚCI
6.1. Wiadomości ogólne
6.2. Maszyny do obierania ziemniaków i warzyw korzeniowych
6.3. Maszyny do rozdrabniania warzyw (jarzyniarki)
6.4. Maszyny do rozdrabniania mięsa (wilki)
6.5. Kutry
6.6. Piły do mięsa i kości
6.7. Spulchniacze
6.8. Krajalnice żywności
6.9. Miksery
6.10. Maszyny do zagniatania ciasta (mięsiarki)
6.11. Młynki do mielenia produktów suchych
6.12. Urządzenia do pozyskiwania soku
6.13. Uniwersalne maszyny gastronomiczne

7. APARATY I URZĄDZENIA DO OBRÓBKI CIEPLNEJ ŻYWNOŚCI
7.1. Wymiana ciepła
7.2. Podział i charakterystyka aparatów grzejnych
7.2.1. Piece i piekarniki
7.2.2. Kuchenki mikrofalowe
7.2.3. Aparaty do smażenia
7.2.4. Aparaty do gotowania
7.2.5. Trzony kuchenne
7.3.6. Grzejne urządzenia ekspedycyjne

8. URZADZENIA CHŁODNICZE
8.1. Funkcje procesów chłodzenia i zamrażania
8.2. Zasada działania obiegu chłodniczego
8.3. Elementy automatyki chłodniczej
8.4. Nowe kierunki w rozwoju chłodniczych urządzeń gastronomicznych
8.5. Przegląd chłodniczych urządzeń gastronomicznych
8.5.1. Urządzenia chłodnicze magazynowe
8.5.2. Urządzenia chłodnicze technologiczne
8.5.3. Urządzenia chłodnicze ekspozycyjne

9. MASZYNY DO MYCIA NACZYŃ
9.1. Maszyny do mycia naczyiń o działaniu okresowym
9.2. Tunelowe maszyny do mycia naczyń

10. URZĄDZENIA DO DYSTRYBUCJI NAPOJÓW
10.1. Urządzenia do dystrybucji napojów zimnych
10.2. Urządzenia do przygotowywania i pozyskiwania napojów gorących

11. TRANSPORT WEWNĘTRZNY W ZAKŁADZIE GASTRONOMICZNYM

12. MEBLE GASTRONOMICZNE
13. POMOCNICZY SPRZĘT GASTRONOMICZNY
13.1. Naczynia i narzędzia kuchenne
13.2. Drobny sprzęt produkcyjny
13.3. Drobny sprzęt ekspedycyjny

14. PROJEKTOWANIE TECHNOLOGICZNE ZAKŁADÓW ŻYWIENIA ZBIOROWEGO Z UWZGLĘDNIENIEM HIGIENY
14.1.Charakterystyka działów zakładu gastronomicznego
14.1.1. Dział magazynowy
14.1.2. Dział produkcyjny
14.1.3. Dział ekspedycyjny
14.1.4. Dział konsumencki
14.1.5. Działadministracyjno-socjalny
14.2. Układ funkcjonalny zakładu gastronomicznego
14.3. Organizacja i wyposażenie stanowisk pracy
14.4. Czynniki warunkujące dobór maszyn i urządzeń w zakładach gastronomicznych
14.4. Wymagania techniczno-technologiczne wobec wykończenia wnętrz

LITERATURA
Galeria
Opinia o książce
Ocena
Inni klienci kupujący ten produkt zakupili również
Chudzicki Jarosław, Sosnowski Stanisław
Książka Instalacje wodociągowe jest skierowana do biur projektów, wykonawców i służb eksploatacyjnych, zawiera aktualną wiedzę w oparciu o obowiązujące już w Polsce przepisy UE i służyć będzie również jako podręcznik do kształcenia przyszłych inżynierów. W książce omówiono zasady projektowania, konstruowania i działania instalacji kanalizacyjnych w budynkach niskich i wysokich, mieszkalnych i niemieszkalnych.
Konarzewska Małgorzata, Lada Ewa Hanna, Zielonka Barbara
Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową Kształcenia w zawodzie kucharz małej gastronomii. Treści podręcznika obejmują następujące działy: instalacje elektryczne, wodno-kanalizacyjne oraz wentylacyjne; materiały konstrukcyjne stosowane w urządzeniach gastronomicznych; maszyny i urządzenia do obróbki wstępnej surowców; aparatura grzejna; aparatura chłodnicza; maszyny do mycia naczyń; transport wewnętrzny w zakładzie.
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Twoje pytanie:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Na skróty...
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Przechowalnia
Brak produktów w przechowalni
Bezpieczeństwo danych - SSL

Księgarnie ochrania
certyfikat SSL

Zabezpiecza IQ.PL

Opinie klientów

Sklep ksiegarnia.edu.pl - opinie klientów

Najczęściej oglądane


Księgarnia Techniczna zamieszcza w ofercie głównie podręczniki akademickie oraz książki techniczne przede wszystkim z dziedzin takich jak mechanika techniczna, podstawy konstrukcji, technologia gastronomiczna. Główne wydawnictwa w ofercie to Politechnika Warszawska, Politechnika Wrocławska, Politechnika Świętokrzyska oraz POLSL.
Wszelkie sugestie odnośnie zapotrzebowania na określone książki techniczne i podręczniki akademickie prosimy zgłaszać poprzez email podany w zakładce Kontakt


Księgarnia Techniczna - XML Sitemap


Aktualna Data: 2018-08-16 22:26
© Księgarnia Techniczna. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.